KAP ST 2024. évi pályázati ütemterv

Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv 2024. évi pályázati ütemterv

Nagy István agrárminiszter kihirdette a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretében 2024-ben elérhető pályázati felhívások menetrendjét.

A népszerűbb beruházási célú felhívásokról és azok megnyitásáról készítettünk egy összesítőt.

2027-ig nagyságrendileg 2900 milliárd Ft agrár- és vidékfejlesztési támogatás állhat rendelkezésre, ebből 600 milliárd Ft az uniós hozzájárulás.

A forrás a hozzáadott érték növelésére, az élelmiszertermelés fenntarthatóságának erősítésére, a gazdaság- és vidékfejlesztési célok megvalósítására, valamint az uniós zöld elvárások teljesítésére használható fel.

A 2024. évben várhatóan a normatív támogatásokkal együtt 66 db pályázati felhívás kerülhet megnyitásra. A meghirdetés tervezett időpontja azt jelenti, hogy ekkor legalább a pályázati felhívás tervezetét társadalmasítás keretében nyilvánosságra hozzák. A támogatási kérelmek beadása a végleges kiírás megjelenését követő 30-60 nappal kezdődhet meg.

A fejlesztések hatékonyabb megvalósítása érdekében az Agrárminisztérium a hitelintézetekkel jelenleg egyeztetéseket folytat annak érdekében, hogy a beruházási hitelek kamatköltségei bizonyos mértékig elszámolhatóvá váljanak. Emellett szándékukban áll könnyebbé tenni a projektekhez kapcsolódó előlegfinanszírozást is.

A beruházási célú pályázatok nem csak egyszeri alkalommal, 2024-ben nyílnak meg, hanem tervezik még a későbbi években egy újabb kör meghirdetését is. Célszerű a prioritást felállítani, de remélhetőleg nem kell hosszú távon több mindenről lemondani.

A projektek megfelelő időben történő előkészítése nagyon fontos, ezért várjuk folyamatosan ötleteiket, észrevételeiket az új pályázati lehetőségek tervezésével kapcsolatban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Mi figyelünk Ön helyett!

Nem szeretne lemaradni a pályázatokról?
Iratkozzon fel hírlevelünkre és mi azonnal értesítjük amint az Ön igényeinek megfelelő pályázat kerül kiírásra!

Hírlevél felirakozás