Önkormányzati pályázatok – Magyar Falu Program

Önkormányzati pályázatok - Magyar Falu Program

Megjelent a Magyar Falu Program keretében az „Önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztése, önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó beszerzések” című pályázati kiírás.
A pályázati kiírásra Magyarország területén működő 5000 fő és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai, önkormányzatok társulásai jelentkezhetnek.
Rendelkezésre álló keretösszeg: 10.000.000.000 Ft

Pályázni jogosultak köre:

  • Helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 321) esetén: azok a települések, ahol az állandó lakosságszám 5000 fő vagy ez alatti, a 2022. január 1. napján a Belügyminisztérium által nyilvántartott adatok alapján;
  • Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) esetén: azok a társulások, amelyeknek a fejlesztés helye szerinti tagtelepülésén az állandó lakosság száma 5000 fő és ez alatti, a 2022. január 1. napján a Belügyminisztérium által nyilvántartott adatok alapján.

Jelen pályázati kiírás keretein belül egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be, melyben egy kategóriára igényelhet támogatást.

  • Óvoda épületének felújítása, korszerűsítése, óvodai férőhelybővítés (50 000 000 Ft)
  • Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztése (50 000 000 Ft)
  • Kommunális eszközök beszerzése (15 000 000 Ft)
  • Tanya- és falugondnoki busz beszerzése (18 000 000 Ft)

A pályázat benyújtásának módja: A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár által a Magyar Falu Program végrehajtására létrehozott és üzemeltetett elektronikus felületen keresztül lehet benyújtani. A pályázatot benyújtó önkormányzatnak rendelkeznie kell hivatali kapuval. A Kincstárral a kapcsolattartás kizárólag hivatali kapun keresztül, elektronikus úton történhet.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. december 13. – 2024. január 12.
A támogatás formája: vissza nem térítendő, akár 100%-os támogatási intenzitás, előfinanszírozás.

A támogatás folyósításának nem feltétele saját forrás biztosítása/rendelkezésre állása.
Mindezek mellett elszámolhatók a támogatás 3-7%-os mértékéig járulékos költségek – pl.: pályázatírás, kötelező nyilvánosság, tervezés, műszaki ellenőr, közbeszerzési tanácsadás.

A projekt megvalósításának időtartama: a pályázat benyújtását követő naptól számított legfeljebb 18 hónap, de legkésőbb 2025. május 13.
Fenntartási kötelezettség: 3-5 év.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Mi figyelünk Ön helyett!

Nem szeretne lemaradni a pályázatokról?
Iratkozzon fel hírlevelünkre és mi azonnal értesítjük amint az Ön igényeinek megfelelő pályázat kerül kiírásra!

Hírlevél felirakozás