Vállalkozásfejlesztés hitelprogram segítségével

Megjelent a KKV szektor vállalkozásai részére induló hitelprogram tervezete a GINOP PLUSZ keretében.

A tervezet véglegesítését követően néhány héten belül indul a program, amelynek jogosultjai 10 és 100 millió Ft közötti támogatott, 0%-os kölcsönt vehetnek igénybe beruházásukhoz, a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül.

A program keretében több mint 100 milliárd forint jut a leghátrányosabb régiókra (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld, Észak Alföld, Észak-Magyarország), több mint 54 milliárd forint hitelforrásra pályázhatnak a nem leghátrányosabb régiók. A budapesti székhelyű cégek csak akkor pályázhatnak, ha telephelyük Bp-n kívüli és az lesz a megvalósítási helyszín.

A hitelprogram célja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) termelékenységének és hozzáadott értékének növelése a technológiai és szervezeti megújítás támogatásán keresztül. Célja továbbá a KKV-k korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása, lehetővé téve megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására vonatkozó energiahatékonysági beruházásokat is. A hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak a támogatása, ahol a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek akadályozzák a finanszírozást.

A beruházások során megvalósulhat:

– új tárgyi eszköz beszerzése legalább az összes elszámolható költség 50%-a értékben,

– IKT eszközök (hardver, hálózati és telekommunikációs eszközök) beszerzése, a tárgyi eszköz beszerzésen belül maximum 30%-os mértékben,

– elektromos jármű beszerzése, a tárgyi eszköz beszerzésen belül maximum 50%-os mértékben,

– immateriális javak beszerzése kizárólag a tárgyi eszköz beszerzéséhez kapcsolódóan, legfeljebb az összes elszámolható költség 10%-áig,

– kivitelezési költségek, legfeljebb az összes elszámolható költség 30%-a erejéig,

– megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásához kapcsolódó új eszközök beszerzése,

– megújuló energiatermelő eszköz (pl.: napelem) beszerzése a kiegészítő elemekkel.

A hitelprogramban pályázók a MFB Plusz bankpontokon igényelhetnek támogatást.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Mi figyelünk Ön helyett!

Nem szeretne lemaradni a pályázatokról?
Iratkozzon fel hírlevelünkre és mi azonnal értesítjük amint az Ön igényeinek megfelelő pályázat kerül kiírásra!

Hírlevél felirakozás