Szakmai napon mutatták be az új létesítményeket

Szakmai napon mutatták be az új létesítményeket

Megújul a csémi szarvasmarha-telep

Régi partnerünk a SOLUM Zrt. folyamatos telepfejlesztéseket hajt végre állattartó üzletágában, amelynek újabb lépcsőfokához érkeztek.

A csémi szarvasmarha-telep megújítása során az első nagy ütem végéhez közelednek, amelynek részeként mintegy 4 milliárd forintos pályázati és mintegy 1 milliárdos saját beruházás keretében alakítottak ki 1200 tejelő tehén tartásához szükséges istállókat, valamint fejőházat a hozzájuk kapcsolódó trágyakezelési infrastruktúrával és a takarmánybetakarítást és -kiosztást végző gépállománnyal. A pályázati projektrész megvalósulásában a Som-Tan Kft. működött közre.

A pályázati fejlesztés részeként 2 db, egyenként mintegy 6000 m2 alapterületű, 600 tehén tartására alkalmas professzionális technológiával szerelt istállót alakítottak ki a telephely északi részén. A két istálló közötti területen egy 2×24 állásos fejőház szolgálja a tejtermelést, amelyből az egyenként 35000 literes tejtároló silóba kerül a kiváló minőségű tehéntej. A Zrt. mintegy 3000 hektáros területen a környékbeli gazdálkodók bevonásával termeli, termelteti meg a megfelelő takarmány alapanyagot a magas tejminőség elérése érdekében.

Április 10-én, szerdán egy szakmai bemutató nap kertében tekinthették meg az érdeklődő környékbeli és távolabbi partner cégek képviselői, valamint gazdálkodók és meghívott vendégek a szinte teljesen elkészült beruházás eredményét. Az eseményre társaságunk kollégái is meghívást kaptak: a szakmai napon a Zrt. munkatársai és a kivitelezők képviselői adtak betekintést a korszerű épületek és technológiák működésébe. Az új létesítmények megtekintését követően a takarmányozáshoz kapcsolódóan a vállalat rozsföldjein folyó betakarítást is megtekintették a vendégek.

Ezúton is gratulálunk partnerünknek, s további szakmai sikereket kívánunk számára!

A Som-Tan csapata

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Mi figyelünk Ön helyett!

Nem szeretne lemaradni a pályázatokról?
Iratkozzon fel hírlevelünkre és mi azonnal értesítjük amint az Ön igényeinek megfelelő pályázat kerül kiírásra!

Hírlevél felirakozás